Gyakran Ismételt Kérdések


Milyen formátumban tölthetem le a könyveket?

Minden könyvünk vásárlás után a felhasználói fiókból tölthető le .mobi és .epub formátumban. 


A megvásárolt könyveket hányszor lehet letölteni?

A letöltésnek semmilyen limitje nincs, azt bármikor, bármennyi 
alkalommal, bármelyik formátumban eléri. A könyveket – bejelentkezés után – a profiloldal alján lehet megtekinteni és letölteni. 


Hogyan tudom elolvasni a könyveket? 

Az e-könyvek olvasására rengeteg lehetőség van. Sokan használnak dedikált e-könyv olvasó készülékeket, melyek kifejezetten erre a célra készültek, így sok szempontból a legjobbak erre a célra.

Különféle olvasókat nálunk is vásárolhat

Emellett gyakorlatilag minden platformon elérhetőek ingyenes és remekül működő olvasóprogramok, melyek mindegyike a .mobi és/vagy az .epub formátumot támogatja.  


Milyen olvasóprogramot használjak? 

A lista platformonként változik, és fontos tudni, hogy ezek nem egyedüli megoldások, minden platformon programok tucatjai érhetők el, eltérő tudással, így a választás ízlés kérdése is. A lenti programok azok, melyeket mi is és olvasóink is eredménnyel használunk és nem mellékesen teljesen ingyenesek. 


iPhone, iPad, Mac: a beépített iBooks program a legkönnyebben 
használható megoldás. Ehhez .epub formátumra lesz szükség. 


Android: e platformon a Kindle program a legelterjedtebb, ehhez a .mobi kiterjesztésű file-okra lesz szükség. 


Windows Phone: a mi kedvencünk a Bookviser program lett, amely az .epub formátumot használja. 


Windows PC: a legtöbb funkciót az Icecream Reader nyújtja, 
de ha fontos a magyar nyelvű menü, a Calibre lehet a legjobb választás. Mindkét program támogatja a .mobi és az .epub formátumot is. 


Csak regisztrált felhasználók vásárolhatnak a dibook.hu oldalon?

Igen.


Mit jelent adatlapomon a letöltések melletti „Küldés Kindle eszközre” gomb? 

Ez a gyakorlatban a .mobi verzió emailben kiküldését jelenti. Ezt bármilyen címre megteheti, de ez a legegyszerűbb módja a Kindle e-könyv olvasókra való feltöltésnek is. 


Pontosan tehát hogy is kerül rá az Amazon Kindle olvasómra a dibook.hu-n vásárolt könyvem? 

Minden regisztrált Kindle készülék a gyártó Amazontól kap egy saját emailcímet, és minden .mobi kiterjesztésű e-könyv, amit e címre küld (internetkapcsolat esetén, hacsak ki nem kapcsolta ezt a funkciót) automatikusan letöltődik a gépre. A lépések a következők:  

1) az Amazon oldalán az „Approved Personal Document E-mail List” résznél adja hozzá a kindle@dibook.hu emailcímet mint megbízható forrást.

2) ugyanezen az oldalon kicsit feljebb a „Send-to-Kindle E-Mail Settings” résznél találja saját Kindle készüléke egyedi emailcímét. A DiBookon megvásárolt könyveket a fent említett „Küldés Kindle eszközre” gomb megnyomásával küldje el erre a saját Kindle emailcímre. 


Hogyan tudom iPhone vagy iPad készülékemre legkönnyebben elküldeni a megvett könyveket? 

Az iBook program használatakor a legegyszerűbb megoldás, ha egyenesen a készülékről bejelentkezik oldalunkon és felkeresi saját fiókját.

Itt a letölteni kívánt könyv melletti „Letöltöm (.epub)” gombra tappintson, majd a felugró menüben válassza ki a „Megnyitás iBooksban” opciót.