Édes élet Itáliában

Frances Mayes

A Napsütötte Toszkána folytatásában ismét a hangulatos Cortrona melletti házban találjuk magunkat. A házigazdák már igazán otthon érzik magukat Olaszországban. A zöldség- és gyümölcsárus, a pincér a főtéren régi ismerősként üdvözli őket, újdonsült barátok, szomszédok jönnek át a felújított házba, hogy finom toszkán borokkal öblítsék le az egyszerű alapanyagokból készített ínycsiklandó étkeket, melyek receptjeiből ezúttal is talál bőséges ízelítőt az olvasó.
Toszkána után az írónő elkalauzol bennünket Szicíliába, ahol tavasszal a természet a legszebb, majd a termelői borokról híres Veneto tartományba, végül együtt körbejárhatjuk a Trasimeno-tó környékének varázslatos vidékeit is.
Ez a különleges műfajú könyv, amely egyszerre útleírás, szakácskönyv, társadalomrajz és lírai-filozofikus hangvételű regény, ugyanazt a hangulatot árasztja, mint a nagy sikerű Napsütötte Toszkána.
Frances Mayes lenyűgöző részletességgel ír a virágoskert rendezéséről, a zöldségeskert kialakításáról, találkozásáról a környékbeliekkel, az olasz nyelv szépségeiről. Szinte magunk is ott ülünk a kerti székben, érezzük a rózsák illatát, hallgatjuk a kabócák cirpelését, látjuk az utat szegélyező ciprusfákat, s a receptek olvasása közben kedvünk támad a konyhánkba varázsolni a toszkán konyha jellegzetes ízeit.
Megosztás
2270 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

Tericum