Árnyemberek

Gabriel Wolf

Ez a kötet az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2019 augusztusában indított horror novellapályázatának eredménye.

A címadó mű ismertetője:
Dallas Mayweather évekkel ezelőtt elvesztette először a családját, aztán a feleségét is. Azóta a férfi magányosnak érzi magát, és nem találja a helyét a világban. Szabad idejét azzal tölti, hogy misztikus, megmagyarázhatatlan dolgokról olvas az interneten. Talán azért, mert választ keres arra, hogy miért bánt így el vele az élet.
Egyszer egy ilyen kutatás során egy weboldalon talál egy szokatlan rituálét:
A „Liftes játék” egyfajta városi legenda, ami arról szól, hogy ha az emeletekhez tartozó számozott liftgombokat az ember megadott sorrendben végig nyomkodja – olyan módon, mintha egy kódot írna be –, akkor a felvonó elviszi utasát a túlvilágra.
Dallas úgy dönt, megpróbálkozik a dologgal, panelházuk liftjében megkísérli beírni a weboldalon látott számsort, és a megadott sorrendben végigutazik az emeleteken. Hibát követ el, ugyanis élete onnantól egy merő rémálommá változik: Összekeveredik az ébrenlét az álommal, a valóság a képzelettel, az e világ a túlvilággal. A férfi egy olyan helyen találja magát, ahonnan talán egyáltalán nincs kiút. Ott is marad örökre... hacsak egy olyan személy a segítségére nem siet, aki képes felvenni a harcot a Dallast csapdába ejtő „árnyemberekkel”. 
Tartalom:
Gabriel Wolf: Árnyemberek
Pál Tibor László: Sötétség
Pólya Zoltán: A Szalmarém
Karen Atkin: Rémbazár
Kovács Gyula: Rémségek tornya
Tolnai Norbert: Nem lesz semmi baj

Megosztás
1999 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

Arte Tenebrarum Kiadó