Stephen Hawking élete és világa

Kitty Ferguson

„Üdvözlöm. Stephen Hawking vagyok: fizikus, kozmológus és álmodozó. Bár nem tudok mozogni, és számítógépen keresztül kell beszélnem, az elmém szabad.” „Visszatekintve úgy tûnhet, hogy egy elõre alaposan megtervezett menetrend szerint foglalkoztam a világegyetem eredetének és fejlõdésének legjelentõsebb problémáival. Ám valójában nem így történt. Nem volt elõzetes tervem. Az a helyzet, hogy csak a saját orrom után mentem, és mindig azzal foglalkoztam, ami akkor éppen érdekesnek és megoldhatónak tûnt.”

Stephen Hawking korunk egyik legfigyelemreméltóbb alakja. Cambridge-i géniusz, világszerte ünnepelt, ragyogó elméleti fizikus, aki ösztönzést és bátorítást jelent mindazok számára, akik szemtanúi lehettek annak, milyen nagyszerû diadalt aratott mozgatóideg-sorvadása felett. Kitty Ferguson ebben a könyvében Hawking életét meséli el. Mûve megírásához különleges segítséget kapott magától Hawkingtól, valamint közeli ismerõseitõl és családjától.

A könyv részletesen bemutatja Hawking gyerekkorát, elsõ szívszorító találkozását motoros neuronbetegségével, majd az ezzel való küzdelmeinek kezdetét elsõéves doktorandusz-hallgató korában. Olvashatunk Hawking egyre növekvõ nemzetközi hírnevérõl, továbbá az életben maradásért való hosszas küzdelmérõl, miközben mellesleg még a világegyetem mûködésének fizikáját is igyekszik feltárni. Ezzel párhuzamosan a szerzõ, aki közérthetõ nyelven tudja tálalni az elméleti fizikai ismereteket is, mindenki számára érthetõen foglalja össze és magyarázza el a tudomány élvonalába tartozó fizikai elméleteket, melyek Hawkingot foglalkoztatják.

A fizikai fogalmakat szemléltetõ ábrákkal és Hawking életét gyerekkorától napjainkig dokumentáló fotókkal illusztrált könyv a Kitty Fergusontól megszokott közérthetõ nyelvezettel íródott. Az eredmény egy lebilincselõ beszámoló Hawking rendkívüli életérõl és zabolátlan elméjérõl.
Megosztás
1990 Ft
kosárba

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Kossuth Kiadó