Mindenki másképp egyforma

A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája

Mérő László

A világ bonyolult. Mi, emberek pedig sokfélék vagyunk, ugyanakkor elképesztően egyformák is. Vajon mi következik ebből a látszólagos ellentétből? Az, hogy mindenki másképp egyforma.
Az ember szüntelenül igyekszik olyan döntéseket hozni, amelyekkel a legoptimálisabb eredményt érheti el. A döntések különböző helyzetekben várnak rá, és ezekben a helyzetekben az ember mindig másképp viselkedik – vagyis kevert stratégiákat alkalmaz.
Mindnyájan kevert stratégiákkal játszunk – ennyiben egyformák vagyunk. Ám a stratégiákat mindenki teljesen egyénien keveri – ebből fakad személyiségünk sokfélesége.
Ez a könyv a racionális gondolkodásról szól, jóllehet ilyesmi talán nem is létezik, hiszen az emberi gondolkodás alapvetően nem racionális.
A szerző a szellemi kalandra vágyó olvasók igényeit célozta meg. A könyvet idáig öt nyelvre fordították le: megjelent Németországban – ahol „Az év legszórakoztatóbb tudományos könyve”-díjat kapta –, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban.
Megosztás
2770 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

Tericum