Milyen zenét szeret Isten?

Bolyki László

„Valamikor a muzsika egyszerû volt, szerény és tiszteletreméltó, ma cicomás lett és zûrzavaros, méltóságát és értékét veszített, gyalázatos iparrá süllyedt.”

Mikor volt a muzsika egyszerû, szerény és tiszteletreméltó, és vajon milyen úton-módon veszítette el méltóságát és értékét? Meg tudjuk határozni, hogy melyek a zene zûrzavaros és cicomás stíluselemei? Tudjuk-e, hogy hogyan és miért süllyedt a zene gyalázatos iparrá?

Végül, de nem utolsósorban fel tudjuk-e mérni annak jelentõségét, hogy a fenti idézet a 6. századból származik, a nagy keresztény gondolkodó, Boethiusz tollából?

E könyv a zene és a kereszténység hagyományosan feszültségektõl terhelt kapcsolatát vizsgálja, a „valamikor” és a „ma” szakrális zenéjének tükrében. A szerzõ szándéka, hogy a zene a dicséret és magasztalás eszköze, és ne a feszültségek állandó forrása legyen a keresztény egyházak és gyülekezetek életében.

BOLYKI LÁSZLÓ 1994-ben szerezte mûvész-tanári diplomáját a budapesti Zeneakadémián. A Bolyki Brothers énekegyüttes, a Budapesti Fesztiválzenekar és az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagjaként rendszeresen föllép Európa, Amerika és Ázsia legjelentõsebb zenei központjaiban. Spirituális szemléletû lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti témákra szakosodott tréner, a Kegyelem és kalmárszellem címû kötet szerzõje.A könyv a szerző magánkiadása, az Álomgyár kiadó csak a terjesztésért felel.
Megosztás
890 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

Álomgyár Kiadó