Kísértet

Harry Hole 9.

Jo Nesbo

Nyár. Harangzúgás. Egy fiú, Gusto, a konyha padlóján fekszik egy vértócsában. Az élet lassan elszáll belõle, s õ sorra veszi mindazon eseményeket, amelyek ide vezettek. Az analízis pontos és kegyetlen.

Õsz. Harry Hole, a norvég rendõrség egykori nyomozója három év távollét után visszatér Oslóba. Felkeresi egykori felettesét, hogy engedélyt kérjen tõle egy ügy felderítésére. Csakhogy az esetet már lezárták. A fiatal narkóst, Gustót egy cimborája lõtte agyon, mert összekaptak az anyagon. Egy olyan anyagon, amely a heroin uralmát megtörve, villámcsapásszerûen hódította meg a várost. Harry ennek ellenére nem tágít, s eléri, hogy meglátogathassa a börtönben a Gusto meggyilkolásával vádolt srácot. Mégpedig azért, mert a cellában saját múltjának egy darabjával van találkozója.

A nyomozás, amelybe Harry magányosan belevág, nehezebb s fájóbb, mint bármelyik hivatalból felgöngyölített ügye volt. S közben mindenfelõl kísértetek veszik körül. A sajátjai és az is, amelyik a várost járja. Az alak, akirõl senki sem tudja kicsoda, hogy néz ki, s aki megfoghatatlan, akár a szél.
Megosztás
1990 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Animus Kiadó Kft.