Két kis lábnyom a homokban

Egy anya vallomása

Anne-Dauphine Julliand

Egy anya hõsies küzdelme, hogy boldoggá tegye beteg lánya rövidke életét.
A szerzõ egyes szám elsõ személyben írja le annak a két évnek a történetét, amelyben családja – férje, az idõsebb fiútestvér, a nagyszülõk – és sok segítõkész orvos, ápoló támogatásával végigkíséri kislánya súlyos genetikai betegségének lefolyását, miközben megszületik harmadik gyermeke, aki szintén örökölkte a betegséget, de már születésétõl fogva kezeléseket kap a folyamat megállítása, illetve lassítása érdekében.

A történet egy homokos tengerparton kezdõdik, ahol Anne-Dauphine észreveszi, hogy kislánya kissé bizonytalanul lépked, a lába kifelé fordul. Egy sor vizsgálatot követõen az orvosok megállapítják, hogy Tha?snak genetikailag öröklõdõ betegsége van. Éppen a második születésnapját ünnepli, az életébõl azonban alig pár hónap van hátra. A szerzõ ekkor ígéretet tesz a lányának: „Kicsikém, csodás életed lesz, nem olyan, mint a többi kislányé, de büszke leszel majd rá. És mindig érezni fogod a szeretetünket.”
Ez a könyv ennek az ígéretnek a megtartásáról és a szeretet szépségérõl szól, mindarról, amit egy házaspár képes gyermeke érdekében megmozgatni és adni a családjuk, a barátaik, a babysitterük támogatásával. Ha napokat már nem tudunk adni az élethez, akkor vigyünk több életet a hátralévõ napokba – vallja az írónõ Jean Bernard onkológus szavaival.

Megosztás
1790 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Kossuth Kiadó