Hírhedt diktátorok asszonyai

Diane Ducret

A francia szerzõ XX. századi diktátorok (Mussolini, Lenin, Sztálin, Salazar, Bokassa, Mao, Ceauºescu, Hitler) párkapcsolatait mutatja be. A hatalom megszerzésének útján a diktátorok egytõl egyig felismerték, hogy csak akkor jutnak el a csúcsra, ha sikerül megnyerniük és saját céljaikra felhasználniuk a nõket. A diktátorok asszonyainak egy a sorsuk: párjuk oldalán belekóstolnak a hatalomba, ám cserébe megcsalják, megalázzák és kihasználják õket.
A szexualitás a hatalom egyik mozgatórugója: a diktátoroknak teljhatalmuk megszerzéséhez zsigeri szükségük van rajongókra. A nõk olykor a háttérbõl, máskor nyílt színen irányítják társukat, akár a bukásig, sõt a sírig is elkísérve.

DIANE DUCRET újság író, filozófus, történész
Gyermekkorát Baszkföldön töltötte, érettségi után irodalmi elõkészítõ kurzust végzett, majd Rómában folytatta tanulmányait. Késõbb a párizsi Sorbonne-on szerzett diplomát történelembõl és filozófiából. Posztgraduális filozófiai tanulmányait Párizs egyik legrangosabb felsõoktatási intézményében, az École Normale Supérieure-ön végezte.
A több nyelven beszélõ Ducret közremûködött a France 3 televíziós csatorna történelmi dokumentumfilmjeinek (Des racines et des ailes) szerkesztésében, illetve 2009-ben a History csatornán a Történelmi fórum címû mûsor mûsorvezetõjeként tûnt fel.
2011-ben jelent meg elsõ könyve, Diktátorok asszonyai címmel, a Perrin Kiadónál.

„Diane Ducret nem ítélkezik, hanem tükröt állít a nõk elé, hogy bemutassa a rajongók, szeretõk és feleségek felelõsségét a történelem legsötétebb pillanataiban.”
L’Express

„A könyv elég színes ahhoz, hogy remekül szórakozzunk, és elég komoly ahhoz, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásunk.”
Grazia
Megosztás
1990 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

Kossuth Kiadó