G. A. úr X-ben

Déry Tibor

Déry Tibor életmûsorozatának köteteként kapja kézbe az olvasó a világhírû regényt. G. A. úrnak X városában tett utazásáról szól, s már a címbõl is sejthetõ, hogy ezúttal nem közönséges regényrõl van szó.
A G. A. úr X-ben utópisztikus írás: egy soha nem volt, soha nem létezõ világ kísértetiesen eleven leírását tartalmazza. A regény kerete szerint G. A. úr, az író ifjúkori barátja, egy hosszú utazás végén jut el X városába, mely messze túl a reális polgári világ határain terül el, ahová már nem visz vasút, nem vezet út – majd az ottani életrõl, tapasztalatairól, elmélkedéseirõl készült feljegyzéseit hagyományozza az íróra, mint rejtélyes életének magyarázatát és számadását. E fantasztikus városnak, ahová G. A. végeláthatatlan ócskavastelepeken emberfeletti fáradsággal átvergõdve jut el, nincs rendje, nincsenek törvényei, a magára hagyott élet burjánzó anarchiája szerint él, amelyet lehetetlen már áttekinteni, s amelyben lehetetlen kiigazodni…
Déry Tibor költõi részletekben és filozófiai gondolatokban gazdag regénye szabadság és rend dialektikáját kutatja fordulatos, szellemes történetének tükrében.
Megosztás
1320 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Fapadoskonyv.hu Kiadó