Elég volt a bújócskából

Diane Keaton

Diane Keaton Elég volt a bújócskából! címû, humoros és öniróniával sûrûn átszõtt új memoárkötetében a melankolikus hang is megszólal. 
Izgalmas életének eseményeit, szereplõit – akik között olyan emberek tûnnek fel a kötetben, mint Woody Allen, Waren Beatty, Al Pacino vagy Jack Nicholson – a színésznõ össze nem álló mozaikdarabokként tárja elénk. Apropót a visszatekintésre és az életrõl való gondolkodásra egy-egy jelenbeli történés (pl. vásárlás a lányával, Dexterrel), egy tárgy (egy fotó vagy egy ruhadarab), vagy éppen saját testrészei szolgáltatják: egyszer a haja, máskor a szeme, megint máskor a füle vagy a lába. 
Az immár 68. évébe lépett színésznõ sokat foglalkozik a könyvben az öregség kérdésével, az öregedés során változó testével, de egyúttal a fiatalsággal is, s sokszor egyszerre mutatja meg a kettõt.
Az összefonódó jelen és múlt, a hétköznapok csip-csup ügyeiben rejlõ bosszúságok és örömök, valamint a nagy ívû pálya egyre inkább értelmes egységet alkotnak számára, s az idõskor felé való közeledés során egyre érettebbé válik arra, hogy meglássa az élet jelenségeiben rejlõ szépséget.

Megosztás
1890 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

Kossuth Kiadó