Boldogabb élet – jó halál

Eutélia - Eutanázia

Bitó László


„Ami mindeddig kivétel volt, az lett a szabály: öregen halunk meg. Mi több, az orvostudomány képes haldoklásunk emberhez méltatlan körülmények közötti meghosszabbítására is. Ez új kérdéseket vet fel, amelyekre Bitó László új hanggal, új megközelítéssel keres és ad válaszokat könyvében és a megjelenése óta folytatott elõadásaiban, nyilvános beszélgetésekben.

Szerinte helyünk a nap alatt a legnagyobb ajándék, amit az idõnk lejártával utódainknak továbbadhatunk a Bitó által elképzelt rituális keretek között, amely a jézusi tanításból levezetett utolsó nagy szeretetélményünk lehet. Bitó azonban megkülönbözteti az életutunk közepén elénk álló türelmetlen halált, amely ellen minden erõnkkel küzdenünk kell, az életutunk végén türelmesen ránk várótól, amely ellen hiába küzdünk. Ha mielõbb kibékülünk vele, boldogabbá tehetjük életünk utolsó szakaszát.”


Heller Ágnes

2006. május 12.
„A második kiadás az elsõn túlmenõ útmutató kíván lenni. (...) Évszázados, sõt évezredes hagyományokkal száll szembe. Kétségeket támaszt, gondolkodásra késztet, döntés elé állítja az olvasót: hiszed-e továbbra is, amit õseiden keresztül kétezer éve plántáltak és plántálnak beléd, vagy van bátorságod gondolkodni, és képes vagy-e kivívni, hogy magad dönthess nemcsak az életedrõl, hanem a halálodról is?”


Herényi Károly

2014. április 12.

Megosztás
1490 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

Kossuth Kiadó