A szervezkedõ ember

A szervezeti élet szociálpszichológiája

Csepeli György

A szervezet társas tér, melyen belül a tanulás, az attitûdök, a motiváció, a személyközi viszonyok, a szerepek és szerepkonfliktusok, a kommunikáció, a hatalom, a döntés, a csoport jelenségei éppen úgy megtalálhatók, mint az életben általában. Ugyanakkor a szervezet sajátosan megtöri, és színezi ezeket a jelenségeket és folyamatokat.

A szervezkedõ ember bevezetést nyújt a modern társadalmak mûködéséhez nélkülözhetetlen szervezetek társadalomlélektanába. A szervezet által teremtett valóságban ellenõrizhetõvé, átláthatóvá és elõre jelezhetõvé válik az idõ, a tér, az ok és okozat. A VUCA, azaz a változékonyság (volatility), a bizonytalanság (uncertainty), a komplexitás (complexity) és a kétértelmûség (ambiguity) megnövekedése különösen nagy terheket ró a mai szervezetekre, hiszen vezetõiknek és tagjaiknak káoszhoz közeli környezetben kell biztosítaniuk a rendet, az elõreláthatóságot és a szervezeti identitást.

Könyvünk tárgyalja a legújabb információs technológiai trendeket, a Big Data paradigmát, a business intelligence és CRM szervezési eszközöket, melyek alkalmassá teszik a szervezetet a környezet megfigyelésére, a gyors és proaktív alkalmazásra, vagy ha szükséges, a válságok „korai elõrejelzésére”. A bizonytalanság korát éljük, ezért a könyv kitér a válság kommunikációjára és a válságokból való újraépítkezés módszereire is.
Megosztás
2390 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Kossuth Kiadó