A spanyol grófnõ

Benkő László

Elena grófnõ a második világháború éveiben az olasz és a német titkosszolgálat engedelmes eszközeként a férjétõl kapott villában a náci fõkolomposok által összerabolt gyémántokat rejtegeti, de közben ugyanott zsidó gyermekeket is bujtat az Észak-Olaszországot elözönlõ németek elõl.

Ilyen nincs, és mégis elhiszed, hogy megtörtént, pedig háború és szerelem, kaland és szenvedély még így is csak kulissza az ifjú grófnõ igazi drámájához képest, mely egy apácazárdában kezdõdik a múlt század harmincas éveiben, ahol zsarnoki hajlamú apja, Morante gróf tartja a spanyol polgárháború kitöréséig, amikor is üzleti érdekbõl egy olasz kalandor karjaiba löki. Ám, ahogy elõrébb jutunk a grófkisasszony sorsának megismerésében, kiderül, hogy minden, amit ez a fiatal teremtés csinál, egyetlen célt szolgál: az ugyancsak Morante gróf által elrabolt és titkos helyre költöztetett törvénytelen gyermekének visszaszerzését.

A hajmeresztõ fordulatokkal teli történetet a szerzõ a már idõs Elena grófnõ sevillai otthonában hallottak és a tõle kapott naplójegyzetek alapján írta meg.

Megosztás
1990 Ft
kosárba

Legújabb ajánlatok

Atlantic Press Kiadó