A rohonci kód

Láng Benedek

Apokrif evangélium vagy egyszerû imakönyv? Hamisítvány vagy hiteles történeti emlék? Elfeledett írás vagy szuperbiztos kód, esetleg mesterséges nyelv? Magyar, román, szanszkrit, latin, netalán török? A Rohonci kódex hírnevét különös kettõsség jellemzi: helyet kapott a világtörténelem megfejtetlen írásainak illusztris társaságában, miközben a legutóbbi idõkig komoly kísérlet nem történt rejtélyes jeleinek elolvasására.

LÁNG BENEDEK könyve egy izgalmas nyomozás története, amelyet a szerzõ e Budapesten õrzött, titokzatos és gazdagon illusztrált kódex megfejtése érdekében folytatott. A fiatal tudománytörténész minden részletre kiterjedõ, alapos vizsgálata során az olvasó beavatást nyerhet a máig megfejtetlen, rejtélyes könyvek világába, a titkosírások és a kódok történetébe, valamint a rejtjelfejtés hagyományos és modern módszereibe is.

Láng Benedek 1974-ben született Budapesten. Történészként végzett az ELTE bölcsészkarán, jelenleg a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen oktat humán és társadalomtudományi tárgyakat. Kutatóként az elfogadott és elutasított tudomány határterületei érdeklik mind történeti, mind elméleti szempontból. Ez utóbbi kérdéskörrõl több könyve is megjelent. Budapesten él, nõs, két gyermek apja.


Megosztás
1990 Ft helyett
1592 Ft
kosárba
20%

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Jaffa Kiadó és Kereskedelmi Kft.