A periféria

William Gibson

Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövõ Amerikájában, ahol az illegális drogfõzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítõként egy online shooterben, de ezekrõl a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági õrként.

Wilf Netherton a hivatása szerint jelentõs befolyással rendelkezõ publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel késõbb, egy lassú apokalipszist elszenvedõ Londonban él, ahol a dolgok egyelõre még bíztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él.

Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Idõutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nõ világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.

William Gibson tizenöt év után jelentkezik ismét klasszikus értelemben vett sci-fivel, és újfent bizonyítja, hogy a zsáner kortárs nagyságai közé tartozik.
Megosztás
2480 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

Legújabb ajánlatok

Agave