A pénz evolúciója

Darwin és a gazdaság eredete

Mérő László

Miért olyan nagy hatalmú a tőke? Valóban veszélyes-e a globalizáció? Miben különbözik az információs társadalom polgára, a homo informaticus elődjétől, a homo sapienstől? Az evolúció általános logikája, a gazdaság és a biológia működési mechanizmusai közötti párhuzam felismerése segít megérteni napjaink sok furcsa jelenségét.
A gének a biológiai élet elképesztően sokféle variációját teremtik meg, a tőke pedig sokféle gazdasági vállalkozást képes létrehozni. A pénz ugyanolyan logikai mechanizmusok alapján hoz létre gazdasági élőlényeket, azaz vállalkozásokat, mint ahogyan a gének biológiai élőlényeket.
A biológiai, a gazdasági és a szellemi élet evolúciója ugyanarra a logikára épül, mégis mindegyik evolúció más és más, mivel különböző természeti háttérmechanizmusok segítségével valósul meg. Ezeket tárja fel Mérő László könyve, amely a három éve megjelent Az élő pénz című könyv újraírt, átdolgozott kiadása. A könyv ugyanaz, de mégse, mivel az azóta eltelt időben sok gondolat letisztult, sok fogalom a helyére került – így lett ez az új kötet jóval rövidebb, olvasmányosabb, s eközben még szellemesebb és eredetibb.
Megosztás
2270 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Tericum