A panamai szabó

John le Carré

Harry Pendel a panamai Pendel & Braithwaite úri szabóság karizmatikus tulajdonosa, akinek ollója mindenkinek szabott már legalább egy öltönyt Közép-Amerikában, aki számít, a kövérkés és titokzatos Andrew Osnard pedig kém, kettõs küldetéssel. Az egyiket kormányától kapta: rajta kell tartania szemét a panamai belpolitikai eseményeken, hiszen a Panama-csatorna 1999. december 1-jén amerikai kézbõl a helyiek irányítása alá kerül. Másik tervérõl azonban csak egyedül õ tud: ki akarja használni az alkalmat, hogy végre megszerezze magának a vagyont, ami meglátása szerint kijár neki.

A két férfi világának szereplõi ugyanazok, ám az teljesen más, hogyan látják és láttatják ezeket a szereplõket - az eseményekrõl nem is beszélve, amelyek vagy megtörténtek, vagy nem, esetleg csak úgy tûnik, mintha megtörténtek volna...

John le Carré briliáns könyve - amelybõl film is készült Geoffrey Rush és Pierce Brosnan fõszereplésével - nemcsak elsõrangú kémregény, hanem maróan pontos szatíra a kémkedés világáról, és arról, ki meddig megy el, hogy magát és környezetét becsapja.
Megosztás
2280 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Agave