A közösségi és egyéb külföldi ügyletek áfája és számlázása

Kiskönyvtár az áfáról II. rész

Dr. Farkas Alexandra

A külföldi ügyletek számlázása és áfarendszerbeli kezelése minden gazdálkodó számára fontos terület. Manapság ugyanis egy vállalkozás bármikor érintett lehet valamilyen külföldi vonatkozású ügylettel, akár annak teljesítõjeként, akár annak megrendelõjeként.

A külföldi vonatkozású ügyletek számlázását, áfa-rendszerbeli kezelését érintõ szabályozás könnyebb értelmezése, az azok között történõ hatékonyabb eligazodás érdekében készült jelen kiadványunk, amely a külföldi vonatkozású ügyletek áfa- és számlázási szabályaira fókuszál.
A kiadványban helyet kapott a közösségi termékügyletek tárgyalása (ideértve a közösségi termékbeszerzést és a közösségi adómentes értékesítést is), a harmadik országos termékügyletek (azaz a termékimport és a termékexport) részletezése, a közösségi és a harmadik országbeli vonatkozású szolgáltatások szabályrendszerének ismertetése, valamint a devizás számlák szabályainak áttekintése.

A kiadványban az egyes jogszabályi rendelkezések magyarázata mellett számos gyakorlati példa illusztrálja az egyes külföldi ügyletek áfakezelésének és számlázásának szabályait, segítséget nyújtva a gazdálkodók, vállalkozások mindennapi mûködése során elõforduló problémáinak megoldásához.
Megosztás
2832 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

Wolters Kluwer