A boldogságcsapda

Russ Harris

Már megint egy könyv a boldogságról? Kapjuk fel a fejünket a cím láttán.
Az ezredforduló emberének útkeresése, boldogságvágya kiváló üzleti lehetõségnek bizonyult, az önsegítõ, spirituális vagy (ál)tudományos könyvek áradata kiapadhatatlannak tûnik. Kezdjük elveszíteni bennük a hitünket, a szkepticizmus szinte már tapintható. Ugyanakkor talán még soha nem voltunk ennyire kiéhezve rá, hogy valaki végre megmondja, mit kell tennünk.
A szerzõ mindjárt az elsõ fejezetben kijózanítja olvasóját: a boldogság nem az ember természetes állapota, csak egy álomkép, amit civilizációnk már-már elvárásként vetít elénk: magunk kreálta illúzió csapdájába estünk.
Minél inkább küzdünk érte, annál inkább távolabb kerülünk a valóságtól, és annál inkább eluralkodik rajtunk a csalódás, a kétségbeesés: íme, máris kialakult az ördögi kör.
A válaszokat ne mástól várjuk – egy valamirevaló terapeuta a maga részérõl annyit tehet, hogy segít feltenni a kérdéseket.

Erre vállalkozik az ausztrál Dr. Russ Harris, egy új pszichológiai megközelítés – a tudatos jelenlét elnevezésû terápiás-meditációs gyakorlatra épülõ „Elfogadás és Elkötelezettség Terápia” (Acceptance and Commitment Therapy, azaz ACT) elveinek kidolgozója.

Józan, pragmatikus és áttekinthetõ könyvet tart a kezében az olvasó: a szerzõ kérdéseire adott válaszok és egyszerû koncentrációs gyakorlatok segítségével mindenki végigjárhatja a maga útját, ami a kétségek és kínzó gondolatok elfogadásán és az értékek felismerésén át vezet az önálló, aktív cselekvéshez: egy saját értékrenden alapuló, tudatos és teljes élet kialakítására. A terápiát segítõ, ingyenesen letölthetõ gyakorlólapokat és számos érdekességet a www.kulturbutik.hu/boldogsagcsapda oldalán talál az olvasó.

Joshi Bharat az elõszóban így ír:
„A boldogság keresése által lettünk fejlettek vagy fejlettségünk miatt kezdtük a boldogságot keresni? Nem tudjuk. Egyik nélkül nem létezik a másik. De hát mit is keresünk? Mi ez a gyakran emlegetett szó? ...Ami az életükbõl hiányzik, az a bizonyos hiány a boldogtalanságuk okozója?
A válasz egyértelmû: nem…
Russ Harris könyve kiváló segítség ahhoz, hogy az ember felkészítse önmagát az izgalmas utazásra, a kalandos útra, amelynek célállomása akár a boldogság is lehet.”
Megosztás
1499 Ft
kosárba

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Illia & Co. Könyvkiadó