A Ferjáncz

Klagenfurttól az elnöki székig

Lukács Ákos

Ki e könyv fõszereplõje? Ferjáncz Attila, a magyar ralisport királya! A Bajnok! „Az autósport szerelmeseinek körében neve a mai napig fogalom. Harminckétszeres magyar bajnok, huszonháromszoros Európa- bajnoki futamgyõztes és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes. A számtalan kiváló és sikeres magyar autóversenyzõ között egyértelmûen az õ neve fémjelzi és tette híressé a magyar autósportot a 20. században. Az autóversenyzõ, akivel ma is bárki, bármikor szívesen megmérkõzne – akár a gyõzelem leghalványabb esélye nélkül is. Akirõl tudják bizonyosan, hogy nélküle más sporttörténelmet írtak volna a krónikások…”

A kötet szerzõje, Lukács Ákos csaknem fél évszázada kötött barátságot a bajnokkal. Ott volt azon a bizonyos József Attila Rallye-n, ahol Ferjáncz Attila életében elõször állt rajthoz. „Ott, 1964-ben, a Mûegyetem elõtti szlalompályán, ahol a bámészkodók és a meglepõdött versenyzõtársak ünnepelték a tizenhét éves srácot, aki kényszerbõl rükvercbe kapcsolta a Wartburg sebességváltóját, azaz hátrafelé száguldott gyorsabban, mint a többiek elõre! Azon a versenyen született meg a magyar és a nemzetközi autósport legendája!”

Ferjáncz Attila versenyzõi pályafutásáról, küzdelmeirõl, csapatáról, az autósportról, családjáról, az MNASZ elnökeként betöltött szerepérõl, élete történetérõl, s több mint fél évszázad társadalmi lenyomatáról olvashat a következõ oldalakon…
Megosztás
2490 Ft
kosárba

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Kossuth Kiadó