A 632-es kódex

José Rodrigues dos Santos

Rio de Janeiróban rejtélyes üzenetet találtak egy idõs történész hátrahagyott papírjai között:

MOLOC
NINUDIA OMASTOOS

Tomás Noronha, a lisszaboni Új Egyetem történelemtanára, a régi nyelvek szakértõje és kriptoanalitikus, azt a megbízást kapja, hogy fejtse meg ezt a rejtélyes üzenetet. Az üzenetben rejlõ titok minden képzeletet felülmúl, és a felfedezések korának legféltettebb titkához vezeti el a portugál történészt: Kolumbusz Kristóf valódi kilétéhez és küldetéséhez.

A regény eredeti történelmi dokumentumokon alapszik, és döbbenetes idõutazásra invitálja az olvasót, amely tele van kalandokkal, rejtélyekkel és legendákkal, leleplezett titkokkal és titokzatos jelekkel, csalóka látszatokkal és elhallgatott tényekkel: igazi tükörjáték ez, amelyben az illúzió elfedi a valóságot, hogy eltakarja az igazságot.


Ajánlók:
„Regény a történelemrõl és annak interpretációjáról. A kódok és a rejtély ablakot nyitnak a felfedezésre, a miénkre és a tengerészekére egyaránt. José Rodrigues dos Santos varázslatos könyvet írt, amely egyszerre ismeretterjesztõ és szenvedélyes, miközben egy gyönyörû ország kicsinyített útikönyve is.”
Shelf Awareness, Amerikai Egyesült Államok

„Nagy sztori, rendkívüli befejezéssel.”
Kliatt, Amerikai Egyesült Államok

„A regény rengeteg érdekes információval szolgál Kolumbuszról és koráról.”
The Washington Post, Amerikai Egyesült Államok


A szerzõ:
A portugál José Rodrigues dos Santos regényei világszerte rendkívül népszerûek.
Nyolc regénye a világ tizenöt országában több mint egymillió példányban kelt el, és mindegyik a sikerlisták élére került. Santos a regények megírása elõtt alapos kutatómunkát végez. Dan Brown-hoz vagy Michael Crichtonhoz hasonlóan történeteinek tudományosan megalapozott részleteit lebilincselõen izgalmas, fordulatos eseményekbe ágyazza.
A szerzõ 1964-ben született, Mozambikban. 1981-ben kezdte az újságírást, a Rádio Macaunál, de dolgozott a BBC-nél is, és állandó munkatársa volt a CNN-nek. Kommunikációtudományból doktorált, jelenleg a lisszaboni Új Egyetem tanára és az RtP újságírója. Az egyik legtöbbet díjazott portugál újságíró, többek között két ízben tüntette ki a Portugál sajtóklub, és háromszor a CNN.


A regény hagyományos könyvként is megvásárolható a Kossuth webáruházban.
Megosztás
1490 Ft
kosárba

Szerző további digitális könyvei

bővebben »

Legújabb ajánlatok

AJÁNLATAINK

Kossuth Kiadó